Anne Schroll

På Skjern Å Lystfiskerfestival, kan du møde en af de helt skrappe pileflettere, Anne Schroll,  der har specialiceret sig i det gamle håndværk og fletter fisketasker. Anne Schroll designer fisketasker helt fra bunden og alt materialet er af egen produktion. Fisketaskerne er af høj kvalitet, meget lette og designet til livet på skulderen af en fluefisker.

Anne Schroll fortæller om sig selv og sit arbejde:

– Det handler om fordybelse, når jeg arbejder i værkstedet med mine fisketasker. Håndværket er gammelt og næsten glemt, så der foregår en spændende rejse ind i fortiden. Det handler også om at forme og give sjæl til jeg skaber.

Det er vigtigt for mig, at kende hele processen for det håndværk jeg udøver. Derfor er fisketaskerne lavet af pil, jeg selv har plantet og plejet, gennem de sidste 15 år.

Høstarbejdet foregår når solen glimter i sneen, og det knitrer når jeg går, iført “Thyborøn-habit” og udrustet  med en termokande kaffe.

Til hver fisketaske udvælger jeg tre forskellige sorter, ud af mine 12 sorter. Hver sort har sin unikke styrke.

Nogle pil er gode til at bygge fisketaskens ramme op, andre er gode til at lægge kanten med, og atter andre bidrager med smukke farve

Unknown-2

Arbejdet med en fisketaske strækker sig over en måned. Fra pilen lægges i blød og står og hærder – til den flettes og står og tørrer – for slutteligt at arbejde med læderet.

Hver fisketaske har sin egen histore og er speciel for mig.