Tommy Kjærgaard

tommy

På Skjern Å Lystfiskerfestival, kan du møde nogen af danmarks og verdens absolut bedste fluebindere, når det gælder klassiske laksefluer. 54-årige, Tommy Kjærgaard er en af dem. På festivalen, vil Tommy Kjærgaard, på Salmologics stand. Tommy Kjærgaard, der bor i Glyngøre ved Limfjorden, fortæller om sig selv:

– Jeg fisker på de lokale kyster, samt i Storåen ved Holstebro. Ellers er det de årlige ture til Gaula i Norge som er årets fiskermæssige højdepunkter.

– Min store hobby gennem mere end 20 år er fluebinding, som til tider fylder hele min fritid. Jeg binder mange kystfluer, fluer, til havørreder og laks. Men størst er interessen for klassiske og fulddressede laksefluer. Jeg er utrolig fascineret af de mange flotte og farvestrålende materialer som anvendes til disse fluer, og som for de flestes vedkommende allerede er beskrevet i fluebindingsbøger for langt over 100 år siden.

– På årets lystfiskerfestival vil jeg binde en lakseflue, samt være behjælpelig hvis nogen skulle have bindetekniske spørgsmål. En fin samling af mine bedste klassiske, fulddressede fluer vil kunne ses ved mit bindebord.

– Vi ses på festivalen.