Amalie Vinderslev Østergård Nielsen

Hisilicon K3

Skjern Å Lystfiskerfestival er stolte og glade for, at kunne præsenterer fluebinder, Amalie Nielsen, på Skjern Å Lystfiskerfestival 2016.

Amalie Nielsen er 13 år gammel, og har bundet fluer i tre år. Amalie Nielsen er også med i Sportsfiskerpigerne Danmark, som hun holder meget af at være en del af.

Amalie Nilesens unge alder til trods, er hun en habil, dygtig og meget talentfuld fluebinder. – Hendes fantastisk flotte vævede nymfer og tørfluer, leder tankerne hen på en af verdens bedste kvindelige fluebindere, Torill Kolbu. Amalie Nielsen har vundet flere konkurrencer, der i blandt Aalestrup Open i kategorien junior, samt nymfer og Silkeborg Fluebinderlaugs konkurrence. Amalie Nielsen deltog på FFFD`s messen i Kolding i 2015, hvor hun bandt fluer på podiet med stor succes.

Amalie Nielsen er en ung fluebinder vi helt sikkert kommer til at høre meget mere til i Danmark. Hun fortæller om sig selv:

– Jeg bor i Silkeborg og startede med at binde fluer, fordi min far skulle stille op i en fluebinderkonkurrence. Han ville binde en flettet nymfe. Men, selve teknikken med at flette var han ikke så godt til – derfor spurgte han mig.

– Jeg synes egentligt det så meget nemt ud, så jeg gav det et forsøg. Det endte med at se nogenlunde rigtig ud, men der skulle stadig ændres på nogle ting. Der gik lidt tid før vi havde fundet den rigtige måde at flette dem på.

– En uge efter var der fluebinderkonkurrence. Det var ikke meningen, at jeg skulle være med i konkurrencen. Men, jeg gav det et forsøg og vandt tredjepladsen i kategorien nymfer. Det gav mig lysten til at blive ved med at binde fluer. Så hvis min far aldrig havde bundet den flue til konkurrencen, var jeg nok ikke blevet fluebinder.

– Nu håber jeg at komme så langt som muligt, og binder fluer fordi jeg godt kan lide det – og fordi jeg har lyst.

DSC_0011