Laurits Flowbinner – Danmark

fluevalg

På Skjern Å Lystfiskerfestival 2016 kan du møde den legendariske danske fluebinder og fluefisker, Laurits Flowbinner.

Allerede som trettenårig købte Laurits sin første fluestang og startede at fiske med flue i den øverste del af Vegen Å – et tilløb til Storåen. Her tog fiskene villigt føde til sig i overfladen. hvilket tændte hans interessen for at fiske med imitationer. – En interesse der voksede med fiskeri efter store stallinger i Råsted Lilleå og Vorgod Å.

Da Laurits begyndte med at binde fluer, var det derfor imitationer af de insekter han fandt ved vandløbene, der var mest interessante. Fra 1978 og 19 år frem var Laurits på “Sandåslandet norr om Kiruna” hver sommer. Her har han sammenlagt tilbragt over 450 døgn, uden andet at give sig til end at fiske og studere insektlivet. Et bedre “universitet” findes ikke.

Laurits imitationer er ikke de superrealistiske fluer, som mange ynder. Da de materialer fluebinderen har til rådighed aldrig kan hamle op med det naturlige insekt, er Laurits imitationer en blanding af et forsøg på en eksakt imitation, i forhold til form og farve, samt observationer af insekternes bevægelsesmønstre i vandet eller på overfladen.

Alt dette parret med en stor viden om insekternes liv og levned, gør at Laurits med sine imitationer går direkte ind på ørredernes og stallingernes spiseseddel. Et typisk eksempel på dette er hans fluemønster Swimming Caddis Puppa, der er kreeret ud fra vårfluerne på Sandåslandet. Men, det er så sandelig også en flue, der har fanget fisk i danske åer, næsten overalt i Svensk Lappland og på store irske søer som, Lough Corrib, Lough Mask, Lough Carra og mange flere.

Fluen er også en storfanger i de jyske P&T-søer, hvor fluen fra august og frem har givet rigtig mange gode fisk.

En anden af de fluer Laurits vil binde er hans Vegen Special, der er tæt knyttet til hans metode Vegen Rig, der er opkaldt efter fiskeriet i Vegen Å. Men, har vist sig effektiv overalt, hvor Laurits har fisket.

swimming-caddis

Vegen-special

OLYMPUS DIGITAL CAMERA