Tommy Olinsson – Danmark

En af de dygtige fluebindere, du kan møde på Skjern Å Lystfiskerfestival 2016 er Tommy Olinsson. Tommy Olinsson startede sin fluebinderkarriere for 40 år siden. En bopæl i Sydvestjylland, midt mellem de skønneste vandløb, betød at han i mange år bandt nymfer og tørfluer.

– Siden hen blev det lette grej skiftet ud med en tohåndsstang, og havørred og laksefiskeriet kom til at fylde det hele, fortæller Tommy Olinsson. – Det medførte at min fluebinding gik samme vej. Jeg faldt for de klassiske laksefluer og de Irske rejefluer.

– Meget tid gik med fluebinding og kursusvirksomhed i FFFD. Samtidig lavede jeg hjemmesiden danishflydesign.dk og tog omkring i Europa på fluebindershows, for at demonstrere min form for fluebinding.

– Som tiden er gået, er der kommet andre ting ind i mit liv. Jeg binder stadig fluer, mest til laksefiskeriet i Skjern Å, hvor jeg stadig  fisker med håndbundne Spey- og Deefluer. Det er også de fluetyper jeg vil binde i på lystfiskerfestivalen i Skarrild.

– Så hvis Whitewing Akroyd, Carron, Glem Grant, Lady Caroline & Grey Heron, bundet i hånden på blind eye kroge, appelerer til dig, så kom forbi og se, hvordan jeg binder den slags ting…

Studio_20141116_220821

20141117_215726

Golden reeach ll