Dania Flyrods

8 fod Nunley Salt

Engang blev splitcanestænger af bambus udkonkurreret af glasfiber- og kulstænger, der var letterer og hurtigere. I dag har mange genopdaget splitcanestængernes fantastiske egenskaber. Gode splitcanestænger er ikke bare eftertragtede for deres kasteegenskaber, men også for deres skønhed og sjæl.

En af de moderne splitcanestangbyggere, der kan sit kram og som laver helt unikke hulbyggede splitcanestænger er fluefiskeren, Carsten Jørgensen, der siden 1994 har bygget og solgt stænger i sit firma, Dania Flyrods.

Carsten Jørgensen bygger både enhånds stænger til ørred, stalling og havørredfiskeri, men også to-håndsstænger til havørred- og laksefiskeri.

Langt de fleste stænger er egne konstruktioner, og jeg hulbygger dem, da det har stor betydning for stangens kasteegenskaber. fortæller Carsten Jørgensen. – Min foretrukne stangtype er den progressive stang, der lægger fluen ud på en rask, elegant og præcis måde.

På Skjern Å Lystfiskerfestival 2018, vil Carsten Jørgensen vise stængerne frem, og der vil være mulighed for at prøve at kaste med en ægte håndlavet fluestang af bambus.

Du kan læse mere om Dania Flyrods og Carsten Jørgensen på www.daniaflyrods.com hvor du også kan tilmelde dig Dania Flyrods nyhedsbrev.

8 fod klasse 5