Torben Brodersen

På Skjern Å Lystfiskerfestival 2018 kan du møde manden, der har fanget laks på en gulerod, Torben Brodersen fra Esbjerg.

Torben, har lavet masser af spændende, specielle og hjemmelavede spinnere. På festivalen vil han vise nogen af dem frem og lave en lille workshop, hvor han fremstiller gulerodsspinneren og fortæller om teknik, aflæsning af vandspejl og standpladser.

Torben Bordersen fortæller om sig selv:

Mit favoritvand er Varde Å og Storåen.

Min passion for lystfiskeri startede for 23 år siden. Først fiskede jeg med orm og hjemmelavet prop. Efter koden var knækket, et par hundrede fisk senere, var tiden inde til fiskeri med spinner.

I 2008 fiskede jeg med Mepps-Vibrax og Abu Reflex. Men i 2010, begynde jeg at lave mine egne spinnere.

Jeg besluttede at udfordre mig selv i 2015 . Målet er 100 fisk på 100 forskellige hjemmelavede spinnere. Havørrederne skal være over 50 cm. og laksene over 70 cm. – for at tælle med i mit projekt.

Inden jeg fylder 50 år skal målet på de 100 fisk være nået. Og det går godt. Da sæsonen 2017 var slut , var de 98 fisk fanget i en alder af 46 år.
Nu mangler der blot to fisk.

Jeg har medvirket i filmen, De Tre Årstider, hvor jeg fanger en laks på en gulerod. Den har givet stor opmærksomhed, og en del vil købe mine skøre spinnere.

Jeg har en blog på Facebook, der hedder: T.B Fishing. Piv skør på,den gode måde.