Thomas Gundersen Thaarup – Salmologic Ambassadør

På Skjern Å Lystfiskerfestival, kan du opleve Salmologic ambassadøren, Thomas Gundersen Thaarup, give kastedemo. Kastedemoen tager udgangspunkt i følgende emner:

• Vigtigheden i korrekt grejsammensætning.
• De mange fordele ved Switch stænger – fluefiskerens “multitool”.
• Fordelene ved at fiske med korte skydehoveder – herunder enkle teknikker til at håndtere synkeliner.

Thomas Gundersen Thaarup fortæller om sig selv:

– Mit navn er Thomas Gundersen Thaarup, jeg er født i 1984. Jeg kommer oprindeligt fra Frederikshavn, men er i dag bosiddende i Vejle. Jeg er uddannet Skov- og Landsskabsingeniør i 2011 fra Københavns Universitet. Til dagligt er jeg ansat som driftsleder i Slagelse Kommune Entreprenørservice.

– Jeg har altid fundet fluefiskeriets mange facetter meget fascinerende. Jeg fik min første fluestang som 10-årig, og siden da har fluefiskeriet stået mit hjerte meget nær.

– For at fluefiskeri skal være sjovt og en fornøjelse er det vigtigt, at mestre basis og forståelsen i fluekastet for at opnå bedst mulig linekontrol. I den forbindelse har jeg årligt fornøjelsen af at afholde kastekurser i Danmark og i udlandet. Undervisningen foregår på en nærværende måde, med fokus på at tage tingene step by step. I min undervisning lægger jeg ligeledes vægt på at få koblet teori med praksis. Min klare ambition og målsætning for undervisningen er at kunne give kursisterne nye tilgange, viden og værktøjer indenfor fluefiskeri og fluekast, som medfører en større helhedsforståelse og indsigt, hvilket skaber større glæde og fornøjelse ude ved fiskevandet. Herudover har jeg generel tro på og erfaring med, at dette højner chancen betydeligt for fangst eller ej.

– Jeg har undervist mange forskellige steder i og udenfor Europa sammen med Henrik Mortensen, hvilket har givet mig mange unikke oplevelser samt værdifuld viden inden for moderne enhånds- og tohånds kasteteknik samt fiskestrategi.

– Endvidere er jeg instruktør ved Danmarks Sportsfisker Forbund, og afholder kastekurser i dette regi.

– Jeg ser meget frem til at se dig ved kastepoolen.