Thomas Kjelgaard

Thomas Kjelgaard fra Salmologic vil, sammen med Henrik Mortensen, holde oplæg og give tips til fluefiskeri efter laks.
Thomas Kjelgaard fra Salmologic vil, sammen med Henrik Mortensen, holde oplæg og give tips til fluefiskeri efter laks.

Thomas Kjellgaards helt store passion er fluefiskeri, der for ham handler om fisketeknik, strategi, fluekast og fluebinding.  Siden Thomas var barn, har han været grebet af fluefiskeriet mange facetter, og med tiden har han fået en dybere forståelse for den kunst, det er at fiske med flue.

Thomas går op i tekniske justeringer og æstetetiske detaljer, der gør hans fiskeri mere naturtro og effektivt. Indsigt i fiskens biologi og adfærd ved forskellige påvirkninger, såsom vind og temperaturer er afgørende for succes. Fisketeknik, gode kasteegenskaber og fluebinding er nødvendigt for at få den bedste oplevelse ved vandet. Derfor bruger Thomas meget tid på at dygtiggøre sig på alle områder. 

Fluen skal præsenteres så naturligt for fisken som muligt. Samtidig skal fluelinen lande blidt på vandoverfladen, så der ikke skabes unødvendige forstyrrelser. Både hastighed og længde på indtagning af fluen, og hvor i vandsøjlen fluen skal præsenteres, er afgørende for at få fisken til at hugge. Det samme gør sig glædende for balance, størrelse og farvevalg på fluen.   

På Skjern Å Lystfiskerfestival kan du møde Thomas på Salmologic´s stand, hvor han binder de fluer, han benytter til det danske laksefiskeri, TK flies.  Det særlige ved hans fluer er, at de er bemærkelsesværdigt og nøje afbalanceret, når det kommer til vægt, farver og materialevalg. De er alle skræddersyet til at tjene et fiskemæssigt formål og til at ”svømme” perfekt i vandet. 

Derudover holder Thomas oplæg ved Åen sammen med Henrik Mortensen omkring fluekast og tips og tricks til det danske laksefiskeri. Udgangspunktet er: Hvordan skal fluen præsenteres så laksen hugger! Se mere på Instagram @Flyfishdenmark

Thomas Kjelgaard kommer med til Skjern Å Lystfiskerfestival 2020
Thomas Kjelgaard kommer med til Skjern Å Lystfiskerfestival 2022