Thomas Kjelgaard

Thomas Kjelgaard fra Salmologic vil, sammen med Henrik Mortensen, holde oplæg og give tips til fluefiskeri efter laks.
Thomas Kjelgaard fra Salmologic vil, sammen med Henrik Mortensen, holde oplæg og give tips til fluefiskeri efter laks.

På Skjern Å Lystfiskerfestival 2020, kan du møde en af de dygtigste danske fluekastere, Thomas Kjelgaard, fra Salmologic. Thomas Kjelgaard fortæller om sig selv:

– Min helt store passion er fluefiskeri, som for mig handler om fisketeknik, strategi, fluekast og fluebinding.  Siden jeg var barn, har jeg været grebet af fluefiskeriet mange facetter. Med tiden føler jeg, at jeg har fået en dybere forståelse for den kunst, det er at fiske med flue.

Jeg går op i tekniske justeringer og æstetiske detaljer, som gør mit fiskeri mere naturtro og effektivt. Indsigt i fiskens biologi og adfærd ved forskellige påvirkninger, såsom vind og temperaturer er afgørende for succes. Fisketeknik, gode kasteegenskaber og fluebinding er nødvendigt for, at jeg kan få den bedste oplevelse ved vandet. Derfor bruger jeg meget tid på at dygtiggøre mig på alle områder. 

Fluen skal præsenteres så naturligt for fisken som muligt. Samtidig skal fluelinen lande blidt på vandoverfladen, så der ikke skabes unødvendige forstyrrelser. Både hastighed og længde på indtagning af fluen, og hvor i vandsøjlen fluen skal præsenteres, er afgørende for at få fisken til at hugge. Det samme gør sig glædende for størrelse og farvevalg på fluen.   

Mit fiskeri er primært koncentreret om laksene og havørrederne i de jyske åer og havørrederne på kysten. Ud over at fiske i Danmark holder jeg meget af at rejse og fiske i udlandet.  Jeg har stor erfaring med planlægning og afholdelse af diverse kurser, undervisning, foredrag og guidning mm.

Se mere på Instagram @Flyfishdenmark

Kast, tips og tricks ved åen

På Skjern Å Lystfiskerfestival holder jeg, sammen med Henrik Mortensen, oplæg ved Åen omkring fluekast og giver tips og tricks til det danske laksefiskeri. 

Derudover kan du møde mig på Salmologic´s stand, hvor jeg binder de fluer, jeg benytter til det danske laksefiskeri (TK flies).  

Jeg ser frem til at møde dig ved Skjern Å Lystfiskerfestival 2020. 

Stram line

Thomas Kjelgaard

Thomas Kjelgaard kommer med til Skjern Å Lystfiskerfestival 2020
Thomas Kjelgaard kommer med til Skjern Å Lystfiskerfestival 2020