Om festivalen

Henrik Mortensen ved opvisningspoolen på Skjern Å Lystfiskerfestival
Henrik Mortensen ved opvisningspoolen på Skjern Å Lystfiskerfestival

Danske Skjern Å er i sandhed en lakseå i verdensklasse. Den største laks fanget i åen vejede 26,5 kilo, og hvert år fanges der laks i åen på op mod de 20 kilo eller over – mange landes på flue. 

I 2019 slog Skjern Å alle rekorder. Over 10 ton laks – 1717 laks med en gennemsnitsvægt på over seks kilo – blev fanget af lystfiskerne ved åen. Det er ikke uden grund, at åen har fået sin egen festival, der afholdes hvert andet år og tiltrækker lystfiskere fra nær og fjern. 

Festivalen hedder, Skjern Å Lystfiskerfestival. Næste festival finder sted i weekenden den 6. og 7. juni 2020.

Det er fjerde gang festivalen går i luften, og som vanligt foregår festivalen i de unikke og naturskønne omgivelser ved Skarrild. 

Området vil summe af liv, når danske og international kendte fluekastere, fluebindere, kunstnere, knivmagere, grossister, grejhandlere og andet godtfolk mødes omkring den fælles passion – lystfiskeri.

Det sociale samvær er i højsædet og der blive garanteret stemning, på pladsen og I teltene. 

Hele weekenden giver fantastiske fluekastere opvisning på kastebane og ved åen. Der bliver gratis kastekurser med førende fluekastere, samt mulighed for selv at prøve de forskellige nye stænger. 

Der bliver foredrag og workshops omkring fluefiskeri og spinnefiskeri efter laks, omkring fluebinding, spinnefabrikation og andet spændende. 

Festivalen byder også på gratis laksefiskeri i Skjern Å på Lystfiskerforeningen af 1926s fiskevand ved Classonsborg. Det eneste der kræves er billet til festivalen, statens fisketegn og et laksetegn. Billetten til festivalen giver også ret til gratis campering på en mark ved festivalen. 

Det bedste ved det hele: en billet til festivalen hele weekenden koster kun 100 kr. 

I området er der gode indkøbsmuligheder, samt mulighed for overnatning i sommerhuse, på hoteller, i bed and breakfast og på campingpladser. Skjern Å Lystfiskerfestival byder alle lystfiskere, lystfiskerturister og andre gæster velkomne. Sæt x i kalenderen allerede nu, og glæd dig til en week- end med laksefiskeri, festival og hygge.