WasteInWaders

Du kender det sikkert: Vandet siver ind og dine waders står ikke længere til at redde, så næste station er skraldespanden. Men sådan behøver det ikke at være. Waders kan genbruges og få nyt liv.

På Skjern Å Lystfiskerfestival 28-29 maj, kan du møde Michal Grimm fra projektet WasteInWaders. Projektet går kort sagt ud på, at genbruge gamle utætte waders og på den måde skabe en bedre bæredygtighed. Michael Grimm siger:

– Som lystfisker kommer man ofte forbi plastaffald, dåser og flasker, når man færdes i naturen. Udfordringen er at få samlet affaldet op. 

– WasteInWaders er et projekt som både genanvender gamle åndbare waders og er samtidig en indsats for at fjerne affald fra naturen. Af de kasserede waders produceres der lommer i A4 størrelse til at sætte i bæltet. Det betyder at man altid kan opsamle det affald man finder, når man er ude at fiske. Men waders kan bruges til meget mere – hjuletuier, sædeovertræk og tasker.

– Dine waders få næsten evigt liv, og du kan være med til at samle affaldet. Alt fra de kasserede waders bliver brugt – undtagen lugten..

– Så tag dine gamle waders med til Skjern Å Lystfiskerfestival og aflevér dem til WasteInWaders, der holder til på Danmarks Center for Vildlaks stand. Her kan du se eksempler på hvad de gamle waders kan bruges til. Du kan også købes WasteInWaders lommer. Overskuddet går til Dansk Center for Vildlaks.