Henrik Mortensen

HM4_9250

Skjern Å Lystfiskerfestival 2022 er stolte af, at kunne fortælle, at festivalen igen får besøg af et af de helt store navne inden for fluekast, nemlig den innovative, international kendte, danske fluefisker og kasteguru, Henrik Mortensen, fra Salmologic.

Henrik har livslang erfaring i kasteteknik og undervisning i fiskestrategi og laksefiskeri. Indtil nu har han landet mere end 4000 laks på flue – et udtryk for, at hans erfaring og tilgang til fluefiskeriet for alvor virker i praksis. Henrik har siden 1995, i gennemsnit ledet mellem 100 – 150 kurser og seminarer i fluekast og fiskestrategi, over hele verden. I de seneste år har denne undervisnings form dog ændret sig betydeligt, i det individuel undervisning i fluekast og fiskestrategi er blevet mere og mere den fortrukne undervisningsmetode af mange.

Hans spidskompetencer favner bredt indenfor lakse- og havørred fiskeri.

Der findes næppe en messe eller et show i Europa, samt Syd- og Nordamerika, som Henrik ikke har optrådt på og demonstreret ”Det skandinaviske Speycast” – et kast som Henrik har udviklet i forhold til praktisk fiskeri, og som er blevet et af de mest brugbare fluekast i nutidens fluefiskeri.

Ligeledes har han også været den store forgangsmand i opfindelsen og udbredelsen af skydehovedsystemet, som bliver kaldt ”ready-to-go system”, som hele grejbranchen i dag tilbyder med stor succes i mange varianter.

Efter at have været ansat som designer og udvikler i branchen siden midt i 90’erne, har Henrik valgt at skabe sit eget brand, Salmologic – og her er han at finde, når ikke han er ude at undervise eller dyrke vores vidunderlige sport.