René Gerken

René Gerken

En af de eminent dygtige, passionerede og professionelle fluekastere du kan opleve på Skjern Å Lystfiskerfestival 2022 er René Gerken, der repræsenterer og giver kastedemo for Fairpoint Fly Fishing – SAGE og RIO Products.

Master instruktør

René Gerken er Certificeret Master kasteinstruktør i enhånds fluekast (MCI), samt Master tohånds kasteinstruktør (THMCi) i FFI – Fly fishers International.

René Gerken har de sidste mange år fisket med flue efter laks, havørred og andre eksotiske arter. I løbet af den tid, har han erhvervet sig en uvurderlig viden om fiskeri mange forskellige steder i verden.

Fluefiskeri er en stor og vigtig del af René Gerkens liv. Han betragter det som et privilegie, at være i stand til at kombinere passion og professionel karriere.

Uddannet på Sportsfiskerakademiet

René Gerken er uddannet jordbrugsteknolog i natur og miljø. Han har efterfølgende uddannet sig som professionel guide på det svenske Sportsfiskeakademi i Forshaga i Sverige, for efterfølgende at arbejde som guide.

René Gerken afholder kastekurser og demonstrationer for private, i lystfiskerklubber, på messer, og i forretninger, i ind- og udland. For ham er det en fornøjelse at komme ud til så mange mennesker med samme passion.

Rejseleder og instruktør

I seks år havde René ansvaret for Atlantik & Diana Fiskerejser. Det har betydet, at han har rejst rigtig meget som rejseleder og instruktør, men han var også så heldig at teste en masse fantastiske destinationer, der nu er en del af Atlantik´s rejseprogram. Derudover har han arbejdet i mange år i butikken Ækvator Sport.

I fire somre, fra 2009 til 2012, guidede René i Island for firmaet Lax-á – ikke kun ved en elv, men ved mange forskellige elve. Det var et fuldtidsjob, der varede fra juni til sæsonafslutningen i september. Det var en tid i hans liv, hvor han lærte en utrolig masse om lakse, – og havørredfiskeri. I disse år guidede han også i Argentina, Sverige og i Irland, hvor det var havørred og ørredfiskeri, der stod på menuen. Siden 2015 har han i arbejdet i Lakselv, som guide for Olderø fly fishing Lodge hele sommeren og siden 2019 har han som en af de få i Skandinavien arbejdet som fuldtid Camp Manager på lodgen.

Konsulent for Fairpoint Fly Fishing

I dag arbejder René som konsulent for Fairpoint Fly Fishing, som er distributør for SAGE, RIO Products og Unique Flies. Samtidigt tilbyder René kastekurser, guidning og foredrag igennem sit eget firma. Se mere på www.renegerken.com

.