René Gerken – Danmark

En af de eminent dygtige, passionerede og professionelle fluekastere du kan opleve på Skjern Å Lystfiskerfestival 2022 er fynske René Gerken.

René Gerken er Certificeret kasteinstruktør (CI), Master kasteinstruktør i enhånds fluekast (MCI), samt tohånds kasteinstruktør (THCI) i International Federation of Flyfisher. Desuden er René Gerken instruktør for Loop Tackle i Sverige.

René Gerken har de sidste mange år fisket med flue efter laks, havørred og andre eksotiske arter. I løbet af den tid, har han erhvervet sig en uvurderlig viden om fiskeri mange forskellige steder i verden.

Fluefiskeri er en stor og vigtig del af René Gerkens liv. Han betragter det som et privilege, at være i stand til at kombinere passion og professionelle karriere.

René Gerken er uddannet jordbrugsteknolog  i natur og miljø. Han har efterfølgende uddannet sig som professionel guide på det svenske Sportsfiskeakademi i Forshaga i Sverige, for efterfølgende at arbejde som guide.

René Gerken afholder kastekurser og demonstrationer for private, i lystfiskerklubber, på messer, og i forretninger, i ind- og udland. For ham er det en fornøjelse, at komme ud til så mange mennesker med samme passion.

I fire somre, fra 2009 til 2012, guidede Renë Gerken i Island for firmaet Lax-á – ikke kun ved en elv, men ved mange forskellige elve. Det var et fuldtidsjob, der varede fra juni til sæsonafslutningen i september. Det var en tid i hans liv, hvor han lærte en utrolig masse om lakse,- og havørredfiskeri. I disse år guidede han også i Argentina, Sverige og i Irland, hvor det var havørred og ørredfiskeri, der stod på menuen. Siden 2015 har han i arbejdet i Lakselv, som guide for Olderø Fly Fishing Lodge hele sommeren.

René Gerken arbejder for Atlantik og Diana Fiskerejser. Han har rejst rigtig meget, både som rejseleder og instruktør, men har også været så heldig at teste en masse destinationer af, der nu er med i rejseprogrammet.

Du kan læse mere om René her: www.renegerken.com

.